© Pixabay on Pexels.com

Maffioso laat vuurwapen in gevangenis afleveren met drone en schiet op medegedetineerden

In Italië heeft een maffioso een vuurwapen af laten leveren in een gevangenis en vervolgens een aantal personen beschoten.

Het opmerkelijke incident deed zich voor in een gevangenis in Frosinone, ongeveer 70 kilometer ten zuidoosten van Rome. Er werden meerdere schoten gehoord waarop er direct een onderzoek werd ingesteld. Een gedetineerde bleek een cipier te hebben bedreigd met een vuurwapen en dwong hem om een bepaalde cel te openen. Toen de deur geopend was begon de gedetineerde te schieten.

De beschoten gedetineerden kwamen met de schrik vrij en werden niet geraakt. De schutter, een man met banden met de Camorra (de Napolitaanse maffia), is daarna overmeesterd en vastgezet. De autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld waaruit bleek dat het wapen vermoedelijk binnengesmokkeld is. Met een drone zou het zijn afgeleverd samen met een mobiele telefoon. De schutter zelf heeft geen verklaring afgelegd.

De aanleiding voor de schietpartij zou een ruzie zijn ongeveer een maand eerder. De schietende gedetineerde zou toen door medegedetineerden zijn mishandeld. Vermoedelijk was er dus sprake van wraak. De autoriteiten doen nu verder onderzoek naar de schietpartij in de gevangenis.