Schoten gelost door politie na melding vechtpartij en zwaaiende man met vuurwapen

De politie heeft in Haarlem schoten gelost na een melding van een vechtpartij en een zwaaiende man met een vuurwapen.

Bij de meldkamer kwam afgelopen nacht rond 1.20 uur melding binnen dat er in de Lange Veerstraat een vechtpartij gaande was. Ook zou een man gezien zijn die met een vuurwapen zwaaide en mogelijk schoten zou hebben gelost. De gealarmeerde politieagenten kregen ter plaatse de betreffende man in het vizier die in het bezit zou zijn van een vuurwapen en riepen hem aan. De verdachte sloeg op de vlucht en maakte een beweging naar zijn jas. Daarop werden er schoten gelost. Kort hierna gaf de man zijn vlucht op en kon worden aangehouden.

In de omgeving werd een wapen aangetroffen dat een zogenaamd balletjespistool bleek te zijn. Uit onderzoek bleek dat de 20-jarige man uit Haarlem geen schoten had gelost. Een nabijgelegen eetgelegenheid sloot zijn rolluik door alle tumult. Dit werd door omstanders en getuigen verward met het geluid van schoten.

Tijdens dit incident, kregen de politieagenten ook een melding dat zich een persoon met meerdere steekwonden zou bevinden in deze snackbar. Binnen werd geen slachtoffer aangetroffen, de man bleek zelf naar het ziekenhuis te zijn gegaan. Daar bleek dat de 37-jarige man uit Twente niet was neergestoken maar wel hoofdletsel had.