Makers PGP Sky ECC in officiële reactie: ‘Wij zijn niet gehackt, systeem is hersteld’

De makers van PGP Sky ECC hebben gereageerd en zeggen niet te zijn gehackt.

Bij Crime Nieuws hebben we een officiële verklaring gekregen van een bron bij Sky ECC. De politie maakte eerder vandaag bekend dat Sky ECC zou zijn gekraakt en dat er honderden miljoenen berichten zijn onderschept bij de inbeslagname van een server. Volgens Sky ECC zelf zit het verhaal anders in elkaar.​

Volgens de makers van de cryptotelefoons is hun systeem niet gekraakt maar werden er nep versies van Sky ECC verkocht en op verschillende toestellen gezet. De neppe Sky ECC versies werden doelbewust verspreid door kwaadwillenden om later alle communicatie op de betreffende toestellen te kunnen lezen/onderscheppen, aldus een woordvoerder Sky ECC. De server en de onderschepte communicatie zijn volgens Sky nepversies van hun diensten.

We hebben deze ongeautoriseerde versies in het weekend geblokkeerd en hebben vandaag aanvullende beveiligingsverbeteringen doorgevoerd die onze services tijdelijk hebben onderbroken. We hebben nu met succes de SKY-services weer volledig hersteld. Alleen originele en geautoriseerde Sky-apparaten garanderen uw veiligheid. Om er zeker van te zijn dat u een origineel SKY-apparaat heeft, moet u controleren of u de UEM-client hebt geïnstalleerd en onder het kopje ‘Over’ (About) moet een url te zien zijn met een server die eindigt op S80608512. Als dit het geval is dan ben je volledig beschermd en beveiligd volgens onze bron bij Sky ECC.