Tweede verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij foute liquidatie klusjesman in Beuningen

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor de vergismoord/liquidatie op klusjesman Mehmet Kiliscoy in Beuningen.

Op 6 juli 2020 werd Mehmet Kiliscoy in de vroege ochtend door twee schutters onder vuur genomen in het centrum van Beuningen. Hij zou op dat moment onderweg zijn geweest naar een schilderklus. De daders zijn na de liquidatie op de vlucht geslagen in een bestelbusje. Later zijn de twee overgestapt in een zwarte Renault Megane. De auto werd later uitgebrand teruggevonden. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht in verband met de moord.

De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld en ook gekeken naar het leven van Kiliscoy. Er is helemaal niets verdachts gevonden. Zijn familie ging er vanaf het begin al van uit dat het om een vergismoord gaat. Het gaat om de laatste foute liquidatie in een reeks van vergismoorden. De laatste zeven jaar zijn er zeker dertien personen per vergissing doodgeschoten. De politie kan niet zeggen wie het echte doelwit van de liquidatie in Beuningen dan wel was. ‘We zoeken mensen die ons antwoorden kunnen geven’, aldus de woordvoerder.

Eerder maakte de politie bekend dat er aanhoudingen waren verricht voor de diefstal van de auto’s die gebruikt zijn bij de moord. Later is een verdachte aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de moord. Na verder onderzoek is nu een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 30-jarige Amsterdammer. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek.