Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Man (62) uit Hardinxveld-Giessendam verdacht van misbruiken zes dochters en kleinkind

Een man uit Hardinxveld-Giessendam wordt door acht van zijn kinderen en kleinkind beschuldigd van misbruik en mishandeling.

De zaken waarvan de 62-jarige verdacht wordt speelden zich af over een periode van ruim 30 jaar. Zes van zijn dochters hebben aangifte gedaan van verkrachting. Volgens de slachtoffers werden ze van jongs af aan al misbruikt door hun vader. Ook een kleindochter heeft aangifte gedaan tegen de man. Haar zou hij hebben aangerand.

Twee zoons hebben in deze zaak ook aangifte gedaan. Beide beschuldigen hun vader van mishandeling. Het gaat om een groot gezin met in totaal zestien kinderen. De verdachte heeft zich eind november 2020 gemeld bij de politie nadat de aangiftes waren binnengekomen. De man zit sindsdien vast.

De advocaten van de slachtoffers hebben een verzoek ingediend bij de rechtszaak om de zaak achter gesloten deuren te behandelen. Dit verzoek is afgewezen. De zaak gaat over drie maanden verder. De verdachte zal in de tussentijd onderzocht worden door een psycholoog.