De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Sicarios drugskartel geliquideerd door leger na poging neerhalen helikopter met AK-47’s

Sicarios van een drugskartel zijn door het Mexicaanse leger geliquideerd toen ze een helikopter probeerden neer te halen.

Meerdere leden van het Northeast drugskartel raakten vorige week zaterdag in een vuurgevecht met het leger. Nadat een helikopter een narco ranch had ontdekt in Nuevo Leon probeerden de sicarios het toestel neer te halen. Met zware machinegeweren waaronder AK-47’s werd de heli onder vuur genomen. De piloot wist de kogelregen te ontwijken en heeft assistentie ingeschakeld.

Het leger kwam met spoed naar de ranch en raakte direct na aankomst in een vuurgevecht met de aanwezige criminelen. De soldaten (van de Staat) schoten vijf sicarios (soldaten van het kartel) dood. De inzittenden van de helikopter werden niet geraakt en kwamen met de schrik vrij. De Mexicaanse autoriteiten doen verder onderzoek in deze zaak.

In Mexico proberen sicarios vaker om helikopters van het leger of de politie neer te halen. Om de zoveel tijd lukt het de criminelen ook om de heli’s neer te halen. Ook worden er vaak hinderlagen opgezet en militairen en politieagenten aangevallen en geliquideerd.