De politie heeft in Duizel een man aangehouden die verdacht wordt van een poging een kopstoot te geven aan een BOA van de gemeente.

Een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) van de gemeente belde woensdagmiddag de politie en vroeg hulp bij de aanhouding van een man. De twee medewerkers van de gemeente surveilleerden op de N284 toen ze zagen dat een bestuurder een verkeersovertreding maakte. De mannen gingen achter de auto aan die met hogere snelheid dan toegestaan was zijn weg vervolgde. Ze verloren de auto uit het oog maar op de Gildestraat in Duizel zagen ze de betreffende voertuig staan.

De bestuurder werd aangesproken die op dat moment net zachtjes wegreed. De BOA sommeerde de man te stoppen en mee te werken. Dit weigerde hij waarna de twee gemeentemedewerkers de sleutels uit de auto probeerden te halen. De auto stopte en ze trokken de verdachte eruit. Die nam volgens de BOA’s gelijk een vechthouding aan.

Ze probeerde hem vast te pakken waarop de verdachte een kopstoot gaf. Eén van de BOA’s kon nog net zijn hoofd weg trekken en kreeg alleen een zachte tik op zijn neus. De BOA meldt in de aangifte dat als hij niet zijn hoofd had weggetrokken hij zeker zwaargewond was geraakt.

De verdachte, een 35-jarige inwoner van Duizel, is onder controle gebracht. Eenmaal in de handboeien werd de man weer rustig. De politie heeft hem opgehaald en de recherche gaat de zaak onderzoeken.