© Politie

Moordverdachte Michael P. wees politie op locatie lichaam Anne Faber in bos in Zeewolde

Na intensief onderzoek van politie en vrijwilligers is vandaag het lichaam van de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht gevonden. Haar lichaam lag in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde.

De 27-jarige Michael P. die op 9 oktober werd aangehouden in verband met de vermissingszaak heeft de politie informatie gegeven over de plaats waar het lichaam van Anne verborgen is. Dit was in het bosgebied in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. Bij onderzoek van de politie werd daar inderdaad een lichaam gevonden.

Uit forensisch onderzoek is gebleken dat het gaat om de 25-jarige Anne Faber. De 27-jarige verdachte Michael P. wordt verdacht van betrokkenheid bij haar vermissing en dood. Hij is vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris die besloten heeft dat de verdachte langer vast moet blijven.

Het onderzoek loopt nog en er wordt onder meer gekeken wat de verdachte vanaf 29 september tot zijn arrestatie heeft gedaan en waar hij is geweest. Forensische experts onderzoeken het gebied rond de vindplaats van het lichaam van Anne. Dat gebied is daarvoor afgezet. Haar lichaam zal worden onderzocht door het NFI.