© Politie

Man aangehouden in gevangenis inzake onderzoek dood Andy de Heus

De politie heeft in de gevangenis een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord of doodslag op Andy de Heus.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) gaat het om een man uit Sittard die vanaf 2015 in de gevangenis in Duitsland heeft vastgezeten in verband met drugsgerelateerde delicten. Op 7 maart 2018 is de 50-jarige man uit Sittard-Geleen overgeplaatst naar een gevangenis in Nederland om het laatste deel van zijn Duitse gevangenisstraf van 6 jaar uit te zitten. De Duitse detentie loopt in elk geval nog tot in het najaar van 2019. De man werd vandaag in zijn cel in de gevangenis aangehouden voor de zaak rondom de dood van Andy de Heus.

De 30-jarige Andy de Heus verdween op 18 december 2012 toen hij met zijn auto uit zijn woonplaats Echt vertrok. Hij vertrok in een grijze Volkswagen Caddy die later uitgebrand is teruggevonden in België. Er is op meerdere locaties gezocht naar de vermiste Andy de Heus. Uiteindelijk werd zijn lichaam op 18 februari 2016 gevonden in het water bij Stevensweert.