Marokkaanse hasj en een joint met hasj erin! © crime nieuws

Honderden kilo’s plakken hasj gepakt in kelderbox in Rotterdam

De politie heeft bij een controle in een appartementencomplex aan de Pompenburg in Rotterdam een grote partij hasj aangetroffen. Het gaat om honderden kilo’s plakken in tientallen dozen.

Agenten stelden maandagochtend een onderzoek in en troffen twee mannen aan die zich opvallend gedroegen. Eén van de mannen verklaarde in het gebouw te wonen maar hun verhalen liepen volgens de politie nogal uiteen. In de auto van de bewoner vond een agent 60 gebruikerszakjes met wit poeder, vermoedelijk cocaïne. De 40-jarige man werd daarop aangehouden.

De andere man (48) bleek 1100 euro aan contact geld bij zich te hebben. Ook hij werd aangehouden op verdenking van witwassen. Hij is weer heengezonden en niet langer verdachte in dit onderzoek.

Na de arrestatie van de bewoner heeft de politie zijn woning en kelderbox doorzocht. In de kelder werd een doos met een stapel briefgeld en 36 dozen met hasj aangetroffen. Het gaat in totaal om 50.000 euro en 700 kilogram hasj. De drugs en geld zijn in beslag genomen en de Rotterdammer zit vast.