Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Man aangehouden na aanbieden vuurwapen op Marktplaats

Spijkenisse – Gisterochtend heeft de politie een 42-jarige man uit Spijkenisse aangehouden naar aanleiding van een Marktplaatsadvertentie waarin een vuurwapen te koop werd aangeboden.

Omstreeks 11.30 uur ontving de politie een melding over een Marktplaatsadvertentie waarin een levensecht lijkend vuurwapen te koop werd aangeboden. Na uitvoerig onderzoek bleek het te gaan om een nepvuurwapen dat nauwelijks te onderscheiden was van een echt vuurwapen. Bij doorzoekingen in de woning van de adverteerder troffen agenten het nepvuurwapen aan, samen met een authentiek vuurwapen en bijbehorende munitie. Tevens werden twee airsoftwapens en vijf messen in beslag genomen. De 42-jarige bewoner werd aangehouden.

De politie benadrukt dat het aanbieden van vuurwapens, zelfs nepwapens die sprekend lijken op echte wapens, strikt illegaal is en ernstige veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Het in beslag nemen van deze gevaarlijke voorwerpen dient om de openbare veiligheid te waarborgen en potentieel gevaarlijke situaties te voorkomen. De aangehouden verdachte zal door de autoriteiten verder worden ondervraagd en zal geconfronteerd worden met de gevolgen van zijn acties.