Man aangehouden na gewelddadig incident met vuurwapen op Urban-festival in Eindhoven

De politie heeft een man aangehouden voor een gewelddadig incident met een vuurwapen in Eindhoven.

Op zondag 16 juli liep een Urban-festival aan de Javalaan uit de hand toen een vechtpartij uitbrak en één persoon een vuurwapen trok. Naar aanleiding van dit incident werden op dezelfde avond drie verdachten aangehouden. Recentelijk, op [vul de datum in], werd ook de persoon die verdacht wordt van het trekken van het wapen aangehouden in Kerkrade. Het betreft een 36-jarige man uit Beek en Donk.

Het festival werd op die bewuste dag opgeschrikt door een vechtpartij tussen drie personen. De beveiligers wisten de partijen te scheiden en twee van de betrokkenen werden van het terrein verwijderd. Echter, later keerde een van de verwijderde personen terug naar het festival en nam meerdere personen met zich mee. Hierdoor ontstond opnieuw een gevecht, waarbij een van de betrokkenen een vuurwapen tevoorschijn haalde en dit richtte op een ander persoon.

De politie greep snel in en arresteerde op dezelfde avond drie personen in de leeftijd van 17 en 18 jaar, allen afkomstig uit de regio Eindhoven, in verband met hun betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging.

Het onderzoek naar het gewelddadige incident leidde tot de recente aanhouding van een 36-jarige man uit Beek en Donk, die ervan verdacht wordt het vuurwapen te hebben getrokken tijdens de confrontatie op het festival. De politie blijft het onderzoek voortzetten om de zaak volledig te kunnen afronden.