Verdachten verstopt in bosjes aangetroffen na gewapende overval

De politie heeft verdachten verstopt in bosjes aangetroffen na een overval in Amsterdam.

Op dinsdagavond 1 augustus 2023 vond er een overval plaats op een telecomwinkel aan het Gelderlandplein. Gelukkig raakte niemand gewond bij de overval. De politie heeft twee verdachten, een 14-jarige en een 23-jarige man, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. De recherche onderzoekt tevens de mogelijke link met een straatroof die dezelfde avond plaatsvond en komt graag in contact met getuigen.

Rond 18.10 uur betraden twee jonge mannen de telecomwinkel en bedreigden direct het aanwezige personeel met een slagvoorwerp. Ze namen vervolgens enkele producten uit de winkel mee, sloegen hard tegen een deur en vluchtten in de richting van de Van Leijenberghlaan. Het personeel schakelde direct de politie in, die ter plaatse een zoekslag uitvoerde. Met hulp van een getuige werden de twee verdachten uiteindelijk in de bosjes aan Onstein aangetroffen, waarna ze werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Enige tijd later meldde een bewoonster van het Valkhof dat ze eerder die avond was beroofd en bedreigd door twee jonge personen die een hamer bij zich hadden. De straatrovers maakten persoonlijke eigendommen van de bewoonster buit en vluchtten in de richting van de Gijsbrecht van Ijsselsteinstraat. De beschrijving van de eerste verdachte luidt als volgt: een man tussen de 25 en 30 jaar oud, licht getinte huidskleur, bruine ogen en een normaal postuur. De tweede verdachte wordt omschreven als een persoon met een donker getint uiterlijk, donker haar (met krullen), slank postuur, jonger dan de andere man en korter van lengte.

Gezien het gebruikte wapen en de overeenkomende signalementen van de straatrovers en de overvallers, houdt de politie rekening met de mogelijkheid dat het om dezelfde daders gaat. De recherche is momenteel bezig met het onderzoek naar beide incidenten en roept getuigen op om zich te melden. De samenwerking van het publiek kan van essentieel belang zijn voor het oplossen van deze zaken.