Man aangehouden na gijzelen dochter (1) en dreigen met openzetten gaskraan

De politie heeft in Tilburg een man aangehouden die zijn dochter (1) gijzelde en dreigde de gaskraan open te zetten.

De politie kreeg maandagmiddag rond 16.20 uur een melding van de bewoonster van een pand aan de Dominicusstraat dat haar ex vriend in haar woning was en niet wilde vertrekken. Op de achtergrond was zijn geschreeuw duidelijk hoorbaar voor de politie.

Agenten gingen direct ter plaatse en hebben een onderzoek ingesteld. De 28-jarige bewoonster was inmiddels uit het huis gevlucht. Ze vertelde dat haar ex-vriend hun jonge dochtertje uit haar handen had getrokken en nog met haar binnen was.

De agenten zagen dat het raam op de eerste verdieping open ging. De man schreeuwde naar hen dat hij niets te verliezen had en dat hij de gaskraan zou open draaien. Hierop zijn de aangrenzende woningen uit voorzorg ontruimd. Ook werd een onderhandelaar ingeschakeld. Hij maakte contact met de gijzelnemer die om 17.30 uur het kindje aan hem overdroeg maar zelf in de woning bleef.

Een arrestatieteam van de politie was inmiddels ook gearriveerd bij de woning. Rond 18.35 uur kwam de 35-jarige man naar buiten waarna hij werd aangehouden. De verdachte zit vast en de politie doet verder onderzoek in deze zaak.