Man beschoten en aangehouden na schieten op politieagenten op straat

Bij een aanhouding afgelopen nacht heeft een verdachte geschoten op de politie. De agenten waren genoodzaakt om terug te schieten.

Naar aanleiding van een melding over een mishandelde vrouw in een woning aan de Hayo Hindriksweg in Paterswolde werd er een onderzoek ingesteld. Ter plekke werd met de vrouw gesproken waarna de agenten een kijkje wilden nemen in de achtertuin van de woningen.

Op het moment dat zij de steeg naast de woning wilden inlopen, werden de agenten meerdere keren beschoten. Hierop heeft een agent ook meerdere keren teruggeschoten. Hierbij raakte niemand gewond. De politie heeft de omgeving afgezet en versterking opgeroepen.

De verdachte werd getraceerd en aangetroffen in een tuin. In de directe omgeving werd een wapen aangetroffen en in beslag genomen. Daarop werd de 27-jarige man, woonplaats onbekend, aangehouden. De vrouw werd ook opgepakt omdat er mogelijk nog een wapen in de woning aanwezig zou zijn.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident. Het in beslag genomen wapen wordt onderzocht. Het onderzoek in en rondom de woning zal nog enige tijd in beslag nemen. De verdachten zitten vast.