ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. heeft twee nieuwe anonieme advocaten

De Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. wordt in het Marengo liquidatieproces bijgestaan door twee nieuwe advocaten.

De identiteit van de advocaten wordt in verband met hun veiligheid niet bekendgemaakt. Het gaat hier om een unieke situatie. De advocaten volgen de geliquideerde advocaat Derk Wiersum op. De 44-jarige Wiersum werd op 18 september bij zijn woning in Amsterdam doodgeschoten.

Op het moment van de liquidatie stond hij al enige tijd Nabil B., de Mocro Maffia kroongetuige, bij in het Marengo-proces. Die zaak draait om meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Volgens B. zou de meest gezochte crimineel van Nederland, Ridouan T., de opdrachtgever zijn voor meerdere liquidaties.

T. was geruime tijd voortvluchtig maar is na een actie van de politie in Dubai getraceerd en aangehouden. De meest gezochte crimineel van Nederland zat in een villa met dichte gordijnen. Hij zou al in 2016 het land binnen zijn gekomen. T. zit momenteel vast in afwachting van zijn uitlevering aan Nederland of Marokko.

In Nederland wordt T. verdacht van het opdracht geven tot meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Het bewijs komt uit onderschepte PGP-berichten en verklaringen van Nabil B., de kroongetuige in het Marengo-proces. Saïd R., de vermeende rechterhand van T., wordt nog internationaal gezocht. De Marokkaanse autoriteiten zoeken T. voor de mislukte liquidatie bij café La Creme in Marrakech. De moord zorgde voor een stroomversnelling in de jacht op Ridouan T. en zijn uiteindelijke aanhouding.