Man aangehouden voor fraude met coronatest bij commerciële coronatestlocatie

De politie heeft een man uit Terneuzen aangehouden voor fraude met een coronatest.

Er zou fraude zijn gepleegd bij een commerciële coronatestlocatie. Ook een 18-jarige medewerkster is aangehouden door de politie. Zij zou de man volgens een woordvoerder mogelijk voorzien hebben van een vervalst testresultaat. Hoe en wat er precies gebeurd is is onderwerp van onderzoek. Ook een andere medewerker zou naar verluidt zijn benaderd door de verdachte om tegen betaling een test te vervalsen.

Het onderzoek werd gestart nadat de politie gebeld werd door de manager van de testlocatie omdat hij bedenkingen had bij een test die vervolgens bij de verdachte was afgenomen. Er is aangifte van fraude en valsheid in geschrifte tegen de medewerkster en de 59-jarige man gedaan door de organisatie.

Tegen de verdachte wordt daarnaast ook proces-verbaal opgemaakt voor belediging en bedreiging. Hij droeg een trui met daarop een beledigende tekst richting medewerkers van de politie, toen hij door twee agenten werd overgebracht naar het politiebureau vond hij het nodig op ze te hoesten. Hij verklaarde daarbij corona te hebben. De trui is in beslag genomen. De man en de vrouw zitten beiden nog vast.