© Crime-Nieuws.nl

Man die vuurwerkbom bij buren in Zevenbergen liet ontploffen en drugs thuis had mag worden uitgezet

Een man uit Zevenbergen die een vuurwerkbom liet ontploffen bij zijn buren en drugs thuis had mag worden uitgezet door de woningcorporatie.

Op 26 december 2020 liet de man een vuurwerkbom ontploffen op de tuinmuur van achterburen. Enkele dagen later doorzocht de politie de woning en trof een hoeveelheid illegaal vuurwerk, wiet en synthetische drugs aan. De Explosieven Opruimingsdienst heeft de straat af moeten zetten om het vuurwerk uit de woning te halen.

Naar aanleiding van deze incidenten heeft de woningcorporatie de huurder gevraagd de huurovereenkomst op te zeggen. Dit heeft hij geweigerd, waarop de corporatie een rechtszaak is gestart. Volgens de woningcorporatie mag de huurovereenkomst worden ontbonden omdat de huurder de voorwaarden van die overeenkomst niet is nagekomen. De voorwaarden schrijven onder andere voor dat een huurder geen overlast en/of schade mag veroorzaken en ook geen drugs mag opslaan in de woning. 

De man erkende in hoger beroep alsnog dat hij drugs had opgeslagen in de woning en schade heeft veroorzaakt. Hij gaf wel aan dat hij niet uit zou moeten worden gezet omdat hij dan dreigde dakloos te worden en verder gaf hij aan de huur altijd netjes op tijd te hebben betaald. De argumenten waren voor het gerechtshof Den Bosch niet genoeg en de man mag nu dus uit worden gezet door de woningcorporatie.

Hoewel de man inmiddels de veroorzaakte schade aan de tuinmuur heeft vergoed en zijn excuses heeft aangeboden, ziet het hof volgens een woordvoerder voldoende reden om de huurovereenkomst te ontbinden. De huurder binnen 14 dagen na de geplande uitspraakdatum de woning ontruimen. Hij weet immers, volgens het hof, al geruime tijd dat de kans bestaat dat zijn huurovereenkomst wordt ontbonden.