© crime-nieuws.nl

Oplichter aangehouden die geld roofde bij kledingwinkels met geldwisseltruc

De politie heeft een oplichter aangehouden die met een geldwisseltruc heeft toegeslagen bij verschillende kledingwinkels in Nederland.

De politie kwam de man vorige week vrijdag op het spoor nadat zij van een winkelbeveiliger van een Rotterdamse winkelketen informatie hadden gekregen dat een Roemeense oplichter actief was in kledingwinkels. Na onderzoek kwam de verdachte in beeld bij de politie en is vervolgens aangehouden.

De dief ging telkens op ongeveer dezelfde wijze te werk. Hij komt met een grote hoeveelheid dure kledingstukken aan de kassa. Het bedrag varieert tussen de 400-700 euro. De verdachte wilt contant betalen met 50 eurobiljetten. Voor de neus van de kassière telt hij de biljetten zorgvuldig.

Op het moment dat de winkelmedewerkster het geld in de kassa wil doen, grijpt de man in en zegt de biljetten opnieuw te willen tellen. Hij krijgt het stapeltje terug en telt de biljetten zogenaamd en haalt ondertussen van onderuit de stapel twee tot vier briefjes. Vervolgens geeft de oplichter het geld weer terug en de medewerkster stopt het terug in de veronderstelling dat het bedrag klopt, aangezien alles eerder al geteld was.

De verdachte loopt vervolgens weg met kleding van bijvoorbeeld 500 euro, terwijl hij er 350 euro voor heeft betaald. Hierna keert hij na een uurtje terug en zegt dat hij zich heeft vergist en de kleding wil retourneren. Hij krijgt vervolgens de 500 euro terug en maakt daarmee 150 winst. De man zou op deze wijze onder meer in Rotterdam hebben toegeslagen. Hij zit vast en de politie doet verder onderzoek.