UPDATE: Man doodgeschoten bij AMC ziekenhuis Amsterdam Zuidoost

In Amsterdam Zuidoost is maandagavond bij het AMC ziekenhuis een man doodgeschoten. De politie onderzoekt de zaak.

Het slachtoffer werd even voor middernacht onder vuur genomen. Ondanks pogingen om hem te reanimeren stierf de man ter plekke. Volgens getuigen is er zeker vijf keer geschoten.

De politie is een onderzoek gestart en zijn op zoek naar de dader. Naar verluidt zou het gaan om een man met donkere huidskleur, een rode jas en met een petje op. Hij zou op zijn fiets in de richting van station Holendrecht zijn gevlucht. De politie roept getuigen op om zich te melden.

Het is een dodelijke week geweest in Amsterdam, de doodgeschoten man in Zuidoost is de vierde dode door een misdrijf in één week. Op donderdag werd het lichaam van een dode man gevonden in een uitgebrande flat in Zuidoost. Hij blijkt door een misdrijf om het leven te zijn gebracht en was al voor de brand woedde dood.

Een dag later was het raak bij een café in West waar een 44-jarige man werd doodgeschoten. Op zondagmiddag werd de 31-jarige Djordy Latumahina om het leven gebracht in een parkeergarage in Nieuw-West.

UPDATE: De man die voor de deur van het AMC ziekenhuis werd doodgeschoten is de 24-jarige Isilnando Kammeron. Volgens het AD gaat het om een bekende van de politie die al vanaf zijn dertiende is veroordeeld voor verschillende misdrijven.