© Lamborghini

Man eist miljoenen aan coronahulp en koopt juwelen, kleding en Lamborghini

In de Verenigde Staten is een man aangehouden die zijn hulpgeld voor het coronavirus heeft gebruikt om een Lamborghini te kopen.

De 29-jarige David T. Hines had meerdere verzoeken ingediend bij de overheid voor hulp om namen zijn bedrijven. De man deed zeker vier aanvragen voor miljoenen dollars. Hij bleef verzoeken indienen tot een totaalbedrag van ruim 13 miljoen dollar. Uiteindelijk zou hij bijna vier miljoen aan hulpgeld hebben ontvangen.

De verdachte begon direct luxe te leven en gaf tonnen uit aan juwelen, kleding en onder meer een Lamborghini. Na onderzoek blijkt dat de man het geld niet gebruikt heeft voor het overeind houden van zijn bedrijven en het betalen van personeel en huur, waar het geld voor bedoeld is. Al snel rees het vermoeden van mogelijke fraude en is Hines aangehouden.

Volgens zijn advocaat is zijn cliënt een legitieme zakenman die financieel heeft geleden door de pandemie. De man blijkt wel bedrijven op zijn naam te hebben maar die zouden volgens verschillende media niet actief zijn en eerder al beticht van mogelijke fraude. De verdachte zit vast en riskeert een langdurige celstraf en boete.