Man en vrouw gepakt met weegschalen, harddrugs en vuurwapen in heuptasje

De politie heeft een man en vrouw aangehouden na het aantreffen van harddrugs en een vuurwapen in een heuptasje.

Agenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag op de snelweg A6 een auto met een kapotte rechter koplamp rijden. Tijdens de controle van de auto bleek dat ook de accu van de auto los stond. Van deze twee verkeersovertredingen is een bekeuring uitgeschreven. Uit de auto kwam volgens de politie een sterke wietlucht en de agenten zagen achter de bestuurdersstoel een klein zakje met vermoedelijk wiet liggen en enkele benodigdheden, zoals tips, die gebruikt worden bij het draaien van joints.

De vrouwelijke verdachte bleek na verder onderzoek een zakje wiet bij zich te hebben. Bij het doorzoeken van de auto is een heuptas aangetroffen die zwaar aanvoelde. In de heuptas bleek een hoeveelheid harddrugs, 113 XTC-pillen, twee weegschalen en een vuurwapen te zitten.

Beide verdachten zijn hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto, de drugs en het vuurwapen zijn in beslag genomen. De 25-jarige man uit Lelystad en de 22-jarige vrouw uit Rotterdam, zijn aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs en een vuurwapen.