© Politie

‘Handgranaat Kerkdriel was voor zoon eigenaar fruitbedrijf, niet voor burgemeester’

De politie is op zoek naar getuigen in verband met de handgranaat die vanochtend werd aangetroffen in Kerkdriel.

De vondst bij een gebouw aan de Gasthuisstraat werd gedaan door een krantenbezorger. Agenten zijn meteen naar de plek toegegaan en hebben het mogelijke explosief bekeken. Een explosievenexpert van de politie concludeerde al snel dat het vermoedelijk om een echte handgranaat ging. Daarom werd de EOD opgeroepen en hebben de hulpdiensten snel opgeschaald, meldt de politie.

Een gebied van ongeveer 100 meter werd ontruimd, meerdere straten werden afgesloten. In het gebouw zit een winkel met daarboven appartementen, die werden ontruimd. De EOD concludeerde dat de handgranaat op scherp stond en heeft vervolgens de handgranaat onklaar gemaakt. Daarna bleef een klein gebied afgesloten voor onderzoek.

Er wordt allereerst gezocht naar sporen. Verder zullen agenten buurtbewoners vragen of ze iets gezien hebben. Eerder werd gedacht dat het explosief mogelijk voor de burgemeester was achtergelaten. Het doelwit lijkt nu de zoon van de eigenaar van een fruitbedrijf te zijn.

De personen in kwestie zouden eerder bedreigd zijn in verband met een onderschepte partij cocaïne. De politie houdt rekening met meerdere scenario’s.