Man en vrouw opgepakt in onderzoek witwassen tonnen euro’s via autoverhuurbedrijf

De FIOD heeft een man en vrouw aangehouden die verdacht worden van het witwassen van tonnen euro’s via een autoverhuurbedrijf.

Naar aanleiding van informatie dat een 35-jarige man uit Amsterdam auto’s kocht en contant betaalde, terwijl de man niet over legale inkomsten beschikte waar deze contante uitgaven door te verklaren waren, werd er een onderzoek ingesteld door de FIOD. Daaruit bleek dat een 27-jarige vrouw uit Utrecht betrokken was bij een tweetal bedrijven. Eén van de bedrijven was een autoverhuurbedrijf, waarmee vermoedelijk wordt witgewassen, meldt een woordvoerder. Op rekeningen van dit bedrijf en van de man zijn veel contante stortingen te zien.

Het vermoeden van het onderzoeksteam is dat de auto’s zijn verhuurd aan personen die zich bevinden in het criminele circuit en zich bezig houden met onder andere de handel in verdovende middelen. In de auto van de verdachte werd bij een actie van de politie een verborgen ruimte aangetroffen.

De FIOD doorzocht na de aanhoudingen woningen in Amsterdam, Utrecht en Vlaardingen. Daarnaast zijn in totaal drie locaties doorzocht in de omgeving van Rotterdam. De FIOD nam behalve administratie ook twee PGP-telefoons, luxe goederen ter waarde van circa 25.000 euro en contant geld in beslag. Het onderzoek naar de mogelijke witwaspraktijken worden voortgezet.