VIDEO: Politieagenten geschorst na omverduwen 75-jarige man bij politiegeweld protesten

In de Verenigde Staten zijn twee agenten uit de stad Buffalo geschorst vanwege politiegeweld.

Op beelden online is te zien hoe een 75-jarige man op de agenten afloopt, terwijl die in een lijn door de straten oprukken. Het slachtoffer lijkt iets te willen vragen, maar wordt direct omvergeduwd door twee agenten. De man valt hard op de grond en blijft bloedend en roerloos liggen.

De agenten lopen vervolgens door in lijn. De gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo, is woest op de betreffende agenten. Hij noemt het incident onrechtvaardig en schandelijk. De agenten zijn per direct geschorst en de autoriteiten kijken nu naar welke maatregelen er genomen gaan worden. De 75-jarige man is met een hoofdwond opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de burgemeester is hij zwaargewond geraakt.

In de Verenigde Staten zijn al enige tijd massale protesten tegen racisme en daaruit voortvloeiend politiegeweld aan de gang. Aanleiding voor de protesten was de dood van George Floyd die om het leven kwam nadat een agent in Minnesota minutenlang zijn knie op zijn nek drukte. Floyd kon niet ademen en is hierdoor overleden. De agent, Derek Chauvin, en zijn drie collega’s zijn nu aangehouden en vastgezet.