Man en vrouw uit Limburg aangehouden voor misbruiken zeven minderjarige meisjes

De politie heeft in een onderzoek naar misbruik van zeven jonge meisjes, twee verdachten aangehouden. Het gaat om een man en vrouw uit Limburg.

De zaak kwam op 12 juni aan het rollen nadat de ouders van een 2-jarig meisje thuiskwamen na een avondje uit. De 52-jarige (verdachte) vrouw paste die avond in de woning op hun kindje. Na haar vertrek bekeken de ouders beelden uit de kinderkamer en zagen tot hun grote schrik dat de oppas hun kind misbruikt had. Daarop werd direct de politie ingeschakeld.

De vrouw werd diezelfde nacht nog aangehouden in haar woning in Limburg. Het pand is doorzocht en hierbij werden meerdere gegevensdragers in beslag genomen. Uit de beelden uit de slaapkamer van het meisje werd duidelijk dat de oppas tijdens het misbruik contact had met iemand via videobellen. Dit bleek een 58-jarige man te zijn. Ook hij werd nog diezelfde dag aangehouden. In een andere plaats in Noord-Limburg werd ook zijn woning doorzocht en werden meerdere gegevensdragers in beslag genomen. De twee zijn bekenden van elkaar en geen bekenden van de politie, aldus een woordvoerder.

Uit verder onderzoek door een Team Grootschalige Opsporing (TGO) werd duidelijk dat de vrouw sinds 2019 via een aantal verschillende oppassites haar diensten als oppasser aanbood. Bij zes gezinnen waar de vrouw oppaste blijkt er misbruik te hebben plaatsgevonden. In totaal werden zeven meisjes, destijds tussen de een en zes jaar oud, hiervan slachtoffer.

Het misbruik werd door de oppas gefilmd. Beelden daarvan werden doorgestuurd naar de 58-jarige man. Er zijn geen aanwijzingen dat de video’s naar anderen zijn toegestuurd of bijvoorbeeld op het darkweb zijn geplaatst. ‘Inmiddels is duidelijk dat zeven kinderen slachtoffer zijn geworden van het misbruik. Uit het onderzoek zijn geen aanwijzingen naar voren gekomen dat het bij meer kinderen is gebeurd.’ Aldus de officier van justitie.