© crime-nieuws.nl

Kroongetuige Nabil B. krijgt geen geld van justitie voor verklaringen in Marengo liquidatieproces

Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. krijgt geen geld van het Openbaar Ministerie (OM) voor zijn verklaringen.

Dat schrijft de Volkskrant op basis van vertrouwelijke stukken uit het Marengo-proces. De advocaten van verdachte Mohamed B. gaven tijdens de rechtszaak aan dat B. mogelijk een financieel motief had om te verklaren. Dat baseerden de advocaten op berichten die werden aangetroffen op een telefoon die de kroongetuige in zijn cel had van eind 2017 tot begin 2018. Het OM heeft volgens bronnen van de krant dus geen geld betaald maar zou wel hebben gedreigd met maatregelen tegen hem, zijn familie en advocaten toen hij dreigde de deal op te zeggen en niet meer te willen verklaren.

Kroongetuige Nabil B. heeft in het Marengo-proces verklaringen afgelegd tegen onder meer Ridouan Taghi en Saïd R. inzake een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. Taghi de hoofdverdachte in het Marengo-proces, was geruime tijd op de vlucht tot hij in Dubai werd getraceerd en aangehouden. Hij zat in een villa met dichte gordijnen, aldus de politiechef.

Kort na de aanhouding werd Taghi het land uitgezet en overhandigd aan de Nederlandse autoriteiten. Hij zit nu vast in een cel in de EBI in Vught. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., is ook aangehouden. Hij werd na een uitgebreid onderzoek en veel recherchewerk in een woning in de Colombiaanse stad Medellin aangetroffen en opgepakt. Er zijn beelden gemaakt van zijn aanhouding