Man gepakt met 200 kilo wiet door alerte wijkagent en medewerkers Handhaving en Toezicht

De politie heeft een man gepakt met een partij wiet van ruim 200 kilogram. Een alerte wijkagent en medewerkers Handhaving kwamen de drugs op het spoor.

Een routinepatrouille op het bedrijventerrein aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen leidde tot de ontdekking van een aanzienlijke hoeveelheid wiet.

Donderdagochtend troffen de wijkagent en medewerkers van Handhaving en Toezicht maar liefst ruim 200 kilo wiet aan in een leegstaand pand. Een 54-jarige Rotterdammer is op heterdaad betrapt en gearresteerd.

Het was in de vroege ochtend toen de oplettende wijkagent tijdens zijn routinepatrouille een verdachte situatie opmerkte. Naast een auto stond een enorme stapel dozen bij het verlaten pand. Nieuwsgierig besloot hij de man die naast de auto stond te ondervragen.

De man gaf een verklaring, maar de wijkagent vertrouwde het niet helemaal. Met het oog op mogelijke illegale activiteiten besloot hij de medewerkers van Handhaving en Toezicht van de Gemeente Vlaardingen in te schakelen om een nadere inspectie uit te voeren.

De medewerkers van Handhaving en Toezicht begaven zich naar de locatie en vonden al snel de verdachte en de stapel dozen. Ze verzochten de man om een van de dozen te openen, en tot hun verbazing ontdekten ze dat deze en nog zo’n 20 andere dozen tot de rand gevuld waren met zakjes wiet. Het totale gewicht van de aangetroffen wiet bedroeg ruim 200 kilo.

Onmiddellijk werd de 54-jarige Rotterdammer, die op dat moment in de nabijheid van de wietdozen stond, gearresteerd. De illegale drugs werden in beslag genomen en vervolgens vernietigd. De politie heeft nu een onderzoek ingesteld om eventuele andere betrokkenen bij deze illegale activiteit op te sporen.