Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Vermiste crypto miljonair om het leven gebracht en op professionele wijze in stukken gesneden

Er is een groot moordonderzoek gestart na vondst verminkte resten van vermiste crypto miljonair Fernando Pérez Algaba, 41, door een groep kinderen in Argentinië afgelopen weekend.

Het gruwelijke incident kwam aan het licht nadat de kinderen een rode koffer vol lichaamsdelen ontdekten terwijl ze op zondag bij een beekje speelden in de stad Ingeniero Budge, provincie Buenos Aires, zo meldde Jam Press.

De ouders van de kinderen waarschuwden de politie van Buenos Aires, die het pakket onderzocht en naar verluidt de benen en onderarm van het slachtoffer binnenin vonden, samen met nog een hele arm die in het beekje lag.

Op woensdag ontdekten de autoriteiten het vermiste hoofd en de torso, meldde El País. Volgens lokale bronnen waren de lichaamsdelen op professionele wijze geamputeerd, wat suggereert dat het werk van een deskundige is geweest.

Een daaropvolgende autopsie onthulde dat het slachtoffer drie keer was neergeschoten voordat het lichaam werd verminkt.

De politie identificeerde Algaba aan de hand van zijn vingerafdrukken en opvallende tatoeages op de lichaamsdelen. De ondernemer werd sinds afgelopen dinsdag als vermist opgegeven.

De zakenman had een fortuin vergaard door het verhuren van luxe voertuigen en de verkoop van cryptocurrency, die hij regelmatig aan zijn 900.000 volgers op Instagram adverteerde.

De invloedrijke ondernemer, die in Barcelona, Spanje woonde, had naar verluidt een week in Argentinië verbleven voordat hij vermoord werd.

Volgens getuigenis van de eigenaar van het appartement had Algaba een woning gehuurd en zou hij op 19 juli de sleutels teruggeven, maar hij kwam niet opdagen en nam zijn telefoon niet op.

De politie heeft één verdachte gearresteerd in verband met de dood van Algaba. Hoewel het motief achter de vermeende moord nog onduidelijk is, vermoeden de autoriteiten dat de influencer om het leven is gebracht vanwege zijn talrijke schulden.