Man gepakt met handelshoeveelheid drugs na uitdelen klap aan toezichthouder gemeente

Een man is in Breda gepakt met een handelshoeveelheid drugs na het uitdelen van een klap aan een toezichthouder van de gemeente.

Een 19-jarige inwoner van Breda is zaterdagochtend aangehouden nadat hij een toezichthouder van het SOS-team van de gemeente Breda een klap had gegeven op de Vismarktstraat. Bij zijn aanhouding bleek hij ook nog eens in het bezit te zijn van een handelshoeveelheid harddrugs. De verdachte werd naar de grond gewerkt en meegenomen naar het bureau. Bij een veiligheidsfouillering werd een flinke hoeveelheid gripzakjes met (vermoedelijk) harddrugs aangetroffen. Naast de mishandeling zal de verdachte zich ook moeten verantwoorden voor de handel in drugs.

De toezichthouders van het SOS-team zijn belast met het handhaven van de openbare orde en veiligheid. Het is onacceptabel dat zij tijdens het uitoefenen van hun werkzaamheden worden mishandeld. De verdachte heeft niet alleen de toezichthouder fysiek letsel toegebracht, maar ook de veiligheid van de omgeving in gevaar gebracht door zijn handel in drugs. Het is aan de rechter om een passende straf op te leggen.