© Pexels

Cel en tbs voor man na aanranden en voor dood achterlaten vrouw in bos

De rechtbank heeft een celstraf en tbs opgelegd aan een man voor het aanranden van een bejaarde vrouw in een bos.

Een 23-jarige man uit Warnsveld is veroordeeld voor het aanranden en mishandelen van een bejaarde vrouw in Warnsveld. Op 29 oktober 2022 randde de man de vrouw aan op een smal pad in het bos en mishandelde haar. Daarnaast maakte hij zich schuldig aan schennis van de eerbaarheid. De vrouw heeft door deze brute daad doodangsten uitgestaan en vreesde voor haar leven toen ze alleen in het bos werd achtergelaten.

De rechtbank heeft de man een gevangenisstraf van 240 dagen opgelegd en tbs met dwangverpleging. Volgens de deskundigen is er namelijk een zeer hoge kans op herhaling van zedendelicten bij de verdachte. Ook moet de man het slachtoffer 2.500 euro aan smartengeld betalen en ruim 5.600 euro aan materiële schade vergoeden.

Deze gruwelijke daad heeft niet alleen de gevoelens van veiligheid van het slachtoffer aangetast, maar ook die van andere mensen die hiervan horen en lezen. Het is daarom belangrijk dat er passende maatregelen worden genomen om herhaling van dergelijke delicten te voorkomen.