Man gepakt met Rolex en 200.000 euro in verborgen ruimte na snelheidsovertreding

De politie heeft na een snelheidsovertreding in Vleuten een man gepakt met 200.000 euro in een verborgen ruimte.

Vorige week woensdag hielden agenten de bestuurder, een 31-jarige Amsterdammer, staande omdat hij 103 kilometer per uur reed op een locatie waar maximaal 70 kilometer per uur is toegestaan. Tijdens de controle bleek dat de man rook naar wiet en de agenten hebben vervolgens een speekseltest uitgevoerd. Daaruit werd duidelijk dat de Amsterdammer onder invloed van drugs was.

De politie besloot de auto verder te controleren en hierbij werden zakjes drugs gevonden. Toen de agenten in de buurt van het middenconsole kwamen, zou de verdachte zich, volgens een woordvoerder, zenuwachtig hebben gedragen. Uiteindelijk bleek er een verborgen ruimte aanwezig te zijn. Daarin lag een grote hoeveelheid cash. In totaal circa 200.000 euro.

Verder vond de politie nog andere verdachte zaken zoals gps-trackers, een simkaart en een lopersleutel. Naar aanleiding van de vondst is een dag later een woning in Vleuten doorzocht. Daarbij is een Rolex-horloge in beslag genomen ter waarde van 17.000 euro. De verdachte zit vast op verdenking van witwassen. De politie doet verder onderzoek.