© crime-nieuws.nl

Man gepakt voor grootste drugslab ooit opgerold in België na kraken versleutelde pgp-berichten

De politie heeft in een groot onderzoek naar de productie van en handel in synthetische drugs, invallen verricht en een verdachte aangehouden.

Het onderzoek kwam aan het rollen mede door het kraken van versleutelde pgp-berichten. Hierbij kwam een 38-jarige man uit Nijkerk naar voren inzake betrokkenheid bij een groot drugslab in Lendelede in België. Het lab werd op 8 september 2020 ontdekt.

De verdachte zou een faciliterende rol hebben gespeeld bij dit drugslab. Bijvoorbeeld in het voorzien van werkers, grondstoffen en materiaal. Het Belgische lab was gevestigd in een oude varkensstal en zou het grootste drugslab zijn dat ooit in België is opgerold. Een man uit Heerhugowaard werd in het onderzoek naar hetzelfde lab begin dit jaar aangehouden.

De aangehouden man zit vast en het verdere onderzoek loopt. De aanhouding kwam tot stand na uitvoerig onderzoek door de recherche in samenwerking met de Belgische politie en agenten uit het lokale, Nederlandse team Veluwe Vallei Noord, waar Nijkerk onder valt.