© Instagram

Mobiele Eenheid maakt einde aan blokkade distributiecentrum AH bij boerenprotest

De politie heeft de Mobiele Eenheid ingezet om een einde te maken aan een blokkade van een distributiecentrum van de Albert Heijn.

De blokkade aan de Galvaniweg in Zwolle was in verband met de boerenprotesten al de hele dag gaande. Nadat de gemeente een noodverordening had afgekondigd en de aanwezigen weigerden te vertrekken, is de Mobiele Eenheid (ME) ingezet. Zes verdachten zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. Er waren ongeveer 200 mensen aanwezig bij de blokkade.

De politie heeft boeren meerdere keren de mogelijkheid gegeven om vrijwillig te vertrekken en de blokkade op te heffen. Nadat aan deze waarschuwingen geen gehoor gegeven werd, heeft de ME ingegrepen en de blokkade opgeheven. Daarbij zijn zes verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging. Er werd onder meer met flessen gegooid naar agenten en een politieshovel werd vernield.

De verdachten zijn meegenomen naar het bureau. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Er zijn beelden gemaakt van de ongeregeldheden, die nader bestudeerd worden.