© Pexels / Pixabay

Man gepakt voor reeks inbraken en wrijven voeten van slapende vrouwen

In de VS is een man gepakt die bij verschillende vrouwen heeft ingebroken en vervolgens hun voeten heeft gewreven.

Een man, geïdentificeerd als de 26-jarige Mark Anthony Gonzales uit Atwater, Californië, is gearresteerd na een reeks verontrustende incidenten waarbij hij inbrak in de huizen van vrouwen en hun voeten wreef terwijl ze sliepen.

De incidenten begonnen vorige maand in Nevada, waarbij Gonzales twee resort-appartementen in Stateline binnendrong via onafgesloten schermdeuren. Eenmaal binnen positioneerde hij zich aan het voeteneinde van de bedden van slapende vrouwen en begon hun voeten te wrijven. De vrouwen werden wakker terwijl dit gebeurde, en Gonzales vluchtte nadat hij werd geconfronteerd.

Het Douglas County Sheriff’s Office begon een onderzoek naar deze verontrustende ontmoetingen en wist de verdachte te identificeren met behulp van forensische technieken. Ze ontdekten dat Gonzales al bekend was bij de plaatselijke wetshandhaving in het gebied van Atwater/Merced County, Californië, en al verdacht was van verschillende misdrijven, waaronder diefstal van damesschoenen en huisvredebreuk. Het leek erop dat zijn misdaden in ernst toenamen.

Dankzij het werk van de onderzoekers van het Douglas County Sheriff’s Office en de assistentie van detectives van het Merced County Sheriff’s Office werd Gonzales uiteindelijk op dinsdag in zijn huis gearresteerd.

Sheriff Dan Coverley van Douglas County verklaarde dat hij tevreden was dat de onderzoekers de verdachte hebben kunnen identificeren, opsporen en arresteren. Dit soort misdaden is bijzonder verontrustend voor een gemeenschap, en de arrestatie zal de slachtoffers en de gemeenschap helpen zich weer veilig te voelen.

Gonzales wordt geboekt in het Merced County Jail wegens twee aanklachten van inbraak en twee aanklachten van mishandeling. Hij zal worden vastgehouden op een uitleveringsbevel met een borgsom van $50.000 totdat hij wordt uitgeleverd aan Douglas County, Nevada, om zich voor de aanklachten te verantwoorden.