Man gezocht die met smoesjes geld steelt in Amersfoort en omgeving

De politie zoekt een man die in Amersfoort met smoesjes geld wist te stelen.

Op zaterdag 29 april heeft een oplichter toegeslagen in twee woningen in Amersfoort. Eerst deed hij zich voor als een man in nood bij een woning aan de Chopinstraat en wist op slinkse wijze geld te stelen van de bewoners. Later die avond gebruikte hij een andere smoes bij een woning aan de Liendertseweg en wist hij wederom geld buit te maken.

Gelukkig wist de bewoner van de Liendertseweg de man te betrappen toen hij ’s nachts opnieuw probeerde binnen te dringen. Na een worsteling wist de bewoner de portemonnee terug te krijgen, maar de verdachte wist toch te ontsnappen op een grijze fiets met een dik frame.

De politie is nu op zoek naar deze man met het volgende signalement: hij heeft een lichtgetinte huid, is rond de 50 jaar oud, heeft een lengte tussen 1.60 en 1.70 cm, een ongeschoren gezicht en kort bedekt hoofdhaar. Hij droeg een zwart jack en sprak met een licht accent.

De politie roept getuigen op zich te melden als zij meer informatie hebben over deze verdachte. Inwoners van Amersfoort worden daarnaast gewaarschuwd om alert te zijn op onbekende personen die zich voordoen als hulpbehoevend om zo binnen te dringen en waardevolle spullen te stelen.