Wéér explosief ontploft in Rotterdam, horecazaak doelwit

De Rotterdamse politie onderzoekt een explosie bij een horecazaak.

Op zondag 30 april schrokken buurtbewoners van de Crooswijkseweg in Rotterdam rond 02.30 uur op door harde knallen. Wat bleek? Er was een explosief afgegaan bij een horecazaak, gelukkig zonder gewonden als gevolg.

Direct na de explosie rende een jongen weg over de Boezemsingel. Getuigen hebben de jongen gezien en beschreven als iemand gekleed in het donker. De politie heeft ter plekke onderzoek verricht en het team explosieven verkenning (TEV) en de Forensische Opsporing ingeschakeld.

De Crooswijkseweg is een drukke straat in Rotterdam en dit nieuws zal ongetwijfeld voor onrust zorgen onder buurtbewoners. Het is niet de eerste keer dat er sprake is van een explosie in de stad, en daarom is het begrijpelijk dat de politie dit incident zeer serieus neemt.

Op dit moment is het nog onbekend wie er achter de explosie zit en wat het motief zou kunnen zijn. Maar de politie zal er alles aan doen om de daders te achterhalen en te berechten. Hopelijk zal er snel meer informatie naar buiten komen en kan de rust terugkeren in de buurt.