Vrijdag 2 augustus is een politieagent in Leeuwarden opzettelijk mishandeld en bedreigd door een man. Naar eigen zeggen deed zijn belager dat om gratis kost en inwoning in een cel te krijgen. En dat is gelukt want hij is opgepakt.

Vrijdagnacht reed een politieagent op het Zaailand in het centrum van Leeuwarden toen een voorbijganger een middelvinger opstak naar hem. En dat kon de agent niet laten gaan en stopte om de man aan te spreken op zijn gedrag.

Direct nadat hij gestopt was werd hij gehoekt door de verdachte. Daarbij werd hij vol in zijn gezicht geraakt maar wist nieuwe klappen te ontwijken en kon zijn diensthond uit het voertuig halen om de verrdachte op een afstand te houden.

Zijn belager was echter niet klaar en begon met bierblikjes te smijten en stekende bewegingen te maken richting de agent. Ondertussen zag hij ook zijn kans schoon om de banden van de politieauto lek te steken. Pas toen er assistentie kwam gaf de verdachte zich over. Het gaat om een 49-jarige man uit Leeuwarden. Hij is aangehouden en ingesloten.

In een eerste verhoor werd al snel duidelijk waarom hij zich zo gedroeg. Naar eigen zeggen had hij de agent aangevallen om gratis kost en inwoning te krijgen in een cel. En dat is hem gelukt want hij zit voorlopig nog vast in verband met de mishandeling.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl
Bron: Politie