© Politie

Man in auto met gestolen kentekenplaten rijdt motoragent aan bij achtervolging

In Hilversum is een motoragent aangereden door een bestuurder die op de vlucht sloeg toen hij een stopteken kreeg. De man, die reed in een auto met gestolen kentekenplaten, is ontkomen.

Rond 17.30 uur wilden twee motoragenten een automobilist controleren. Toen de man een stopteken kreeg ging hij ervandoor en er ontstond een achtervolging door verschillende straten in Hilversum. Op de Larenseweg reed de verdachte zich klem, waarna hij achteruit reed en tegen de motor van één van de agenten botste. De agent kwam ten val, maar liep hierbij geen letsel op.

De bestuurder van de auto ging er opnieuw vandoor, waarna de tweede agent opnieuw een achtervolging inzette. In de Ampérestraat kwamen zij tot stilstand en reed de bestuurder hard achteruit in de richting van de politieagent. Het slachtoffer kon de bestuurder niet meer ontwijken en werd aangereden. De motoragent kwam hierbij ten val en raakte gewond. De man is naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling.

Door verschillende politie-eenheden werd gezocht naar het verdachte voertuig met de bestuurder. Op het parkeerterrein van een hotel langs de snelweg A1, werd de auto, zonder inzittenden, aangetroffen. Er werd hierna in de omgeving gezocht naar de verdachte, maar deze werd niet meer aangetroffen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de mogelijke identiteit van de dader.