O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

Invallen en arrestaties inzake grootschalige hennepteelt na vondst DNA in grote wiethok

De politie heeft vorige week invallen verricht in verband met grootschalige productie van wiet. Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van een anonieme tip over een grote wietkwekerij.

De recherche startte in oktober 2017 een onderzoek en doorzocht een loods aan de Noorderstraat in Sappemeer. In het pand werd een grote wietkwekerij met honderden volgroeide planten en duizenden stekken. Verder bleek er ook een wietdrogerij aanwezig te zijn.

In de loods werd sporenonderzoek verricht en hierbij werd onder andere DNA aangetroffen. Dit bleek afkomstig te zijn van een 48-jarige man uit Groningen. Het hennepteam deed vervolgonderzoek. Daaruit werd duidelijk dat de huurder en de onderhuurder van het pand vermoedelijk ook betrokken waren bij het kweken van wiet.

Vorige week werd de 48-jarige Groningen, de 49-jarige man uit een klein dorpje uit de gemeenten Midden-Groningen en de 50-jarige man uit Bedum aangehouden. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor mochten ze het politiebureau weer verlaten. Tegen werd proces-verbaal opgemaakt. Het onderzoek, waaronder financieel onderzoek, wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.