De politie heeft afgelopen zaterdag na een achtervolging op de A1 en de A30 bij Voorthuizen en Barneveld een autodief gepakt in een BMW die het hele gebeuren wel grappig vond en grijnsde naar de politie.

Agenten zagen de auto in eerste instantie met hoge snelheid rijden over de A1 en controleerden het kenteken. Daaruit bleek dat de BMW gestolen was. De bestuurder kreeg een stopteken maar dat negeerde de man. Op het moment dat hij de politie zag gaf hij gas en ging er vandoor.

Het ging er wild aan toe en de vluchtende verdachte deed er alles aan om te ontkomen. De man reed met hoge snelheid over de vluchtstrook. Bij de A30 richting Epe kwamen meer politiewagens ter plaatse en zetten de achtervolging in. De man was hier kennelijk wel blij mee want hij lachte naar de agenten voor hij het gas nog verder intrapte.

Uiteindelijk kon de politie de man klemrijden en aanhouden. Hij wordt verdacht van het in bezit hebben van een gestolen voertuig en mogelijke betrokkenheid bij de diefstal van de auto. Daarnaast krijgt de man een proces-verbaal voor alle verkeersovertredingen en gevaarlijk rijgedrag.