Man in gevangenis aangehouden voor poging ontvoering vrouw in Den Bosch

De politie heeft een verdachte aangehouden voor een poging ontvoering in Den Bosch.

Op maandagavond 6 mei 2019 werd rond 22.30 uur een 59-jarige vrouw aangevallen door een onbekende man op de Moerputtenweg. Het slachtoffer was op weg naar haar werk toen ze opeens door een soort bestelauto werd ingehaald. De auto draaide om ter hoogte van twee betonblokken op die weg en reed toen recht op de vrouw af. Zij viel daardoor in de berm en werd door de man over de grond aan haar kleding naar de auto toe gesleept. Het slachtoffer trapte de deur van de auto dicht waarna de dader er plotseling vandoor ging.

De politie stelde een groot onderzoek in naar de poging ontvoering en heeft onder meer in Opsporing Verzocht aandacht besteed an de zaak. Er zijn ook sporen veiliggesteld wat resulteerde in een goed bruikbaar DNA-profiel. Dit profiel kwam overeen met een DNA-profiel opgeslagen in de DNA-databank bij Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

De politie heeft afgelopen week een verdachte aangehouden. Het gaat om een 45-jarige man uit Vlijmen die ervan verdacht wordt van de poging ontvoering. De verdachte zit op dit moment vast voor een andere zaak en is na verhoor teruggebracht naar zijn cel. Hij zal binnenkort voor de rechter verschijnen in verband met de poging ontvoering.