Man ingereden met gestolen busje op politiebureau na vrijlating iets eerder

Een man die eerder was aangehouden keerde in Rotterdam terug en is met een gestolen busje het politiebureau binnengereden.

Op vrijdagavond rond 19:00 uur reed een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats met een gestolen voertuig het politiebureau Zuidplein in Rotterdam binnen. Gelukkig raakte niemand in het politiebureau daarbij gewond. De politie gaat uit van een opzettelijke actie en is een onderzoek gestart naar het incident.

De verdachte was eerder op de dag aangehouden voor een relatief licht vergrijp en verbleef kort in het politiebureau Zuidplein. Na zijn vrijlating reed de man met het gestolen voertuig door het hek van het parkeergedeelte van het politiebureau en ramde vervolgens het pand, waarna het voertuig tot stilstand kwam.

Hoewel de man even vastzat in het voertuig, kon hij snel worden bevrijd. Hij werd voor de tweede keer die dag gearresteerd en overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling van zijn verwondingen. De aanwezige politieagenten zijn gelukkig ongedeerd gebleven. Het incident had echter veel ernstiger kunnen aflopen.

Gespecialiseerde verkeersongevallenonderzoekers van de politie zijn belast met het onderzoek naar het incident. Na afronding van het onderzoek zal het voertuig worden weggetakeld en zal de schade verder worden opgemaakt.

De politie benadrukt dat dit incident de ernstige gevolgen van roekeloos gedrag onderstreept. Het met opzet binnendringen van een politiebureau is een ernstig strafbaar feit en de verdachte zal hiervoor ter verantwoording worden geroepen. De veiligheid van politiepersoneel en bezoekers staat voorop en de politie zal er alles aan doen om dergelijke incidenten te voorkomen en de daders op te sporen.

Het politieonderzoek naar dit voorval is nog in volle gang en de politie roept eventuele getuigen op om zich te melden.