Man knijpt keel vrouw in Amsterdam dicht en schiet met vuurwapen op helpende omstander

In Amsterdam is een verdachte gepakt die de keel van een vrouw heeft dichtgeknepen en geschoten op een helpende omstander.

De politie heeft een man aangehouden die ervan wordt verdacht de keel van een vrouw te hebben dichtgeknepen en vervolgens op een omstander te hebben geschoten toen die probeerde te helpen.

Tijdens het onderzoek ontstond ook een verdenking van vuurwapenhandel en kwam een tweede verdachte in beeld, die ook is aangehouden. Bij een van de verdachten werd een vuurwapen aangetroffen. Bij doorzoekingen werden cashgeld en munitie gevonden.

Het incident vond plaats op 24 juni bij metrostation Bullewijk. De man en de vrouwelijke slachtoffer lijken elkaar te kennen. Na intensief onderzoek en het gebruik van diverse opsporingsmethoden, waaronder telefoontaps, werden beide verdachten gelokaliseerd en opgepakt met behulp van het arrestatieteam. Bij de aanhouding werd een vuurwapen aangetroffen en bij doorzoekingen op verschillende locaties werd cashgeld, munitie en ander bewijsmateriaal in beslag genomen.

De zaak is nog in onderzoek en de verdachten zitten vast. Ze worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.