© Pexels

Man krijgt levenslange celstraf plus 110 jaar voor brute woningoverval

Een Amerikaanse man heeft een levenslange celstraf plus 110 jaar gekregen voor een woningoverval.

Tremayne Dorsey, 44 jaar oud, drong op 30 november 2021 een woning binnen in Silver Spring, waar hij eerder verbleef. Hij had ruzie gekregen met de bewoners en kwam terug om wraak te nemen.

Toen Dorsey de woning binnenkwam, viel hij een vrouw aan die net naar buiten wilde gaan. Hij hield haar onder schot en dwong haar om terug te gaan naar de voordeur. Beverly’s zus opende de deur op dat moment en er ontstond een worsteling tussen Dorsey en James Beverly Jr. Beverly probeerde de overvaller tegen te houden, maar werd in het hoofd geschoten en overleed ter plekke. Zijn acht maanden oude dochter was op dat moment vlakbij.

Dorsey bedreigde Beverly’s zus en een andere vrouw met zijn pistool en dwong hen om een tas voor hem te pakken die in het appartement lag. Ze deden dit niet en Dorsey vluchtte. De politie wist hem uiteindelijk enkele weken later op te sporen en Dorsey werd door een jury schuldig bevonden aan verschillende misdaden, waaronder moord in de eerste graad.

De rechter legde Dorsey een levenslange gevangenisstraf op, aangevuld met nog eens 110 jaar cel. Dit zware vonnis laat zien dat het Amerikaanse rechtssysteem hard optreedt tegen daders van dit soort gruwelijke misdrijven. De nabestaanden van het slachtoffer kunnen hopelijk enige vorm van gerechtigheid vinden in deze uitspraak.