Foto ter illustratie. © Pexels

Voormalig Disney World medewerker riskeert jaren cel na onder kleding filmen ruim 500 vrouwen

Een voormalige medewerker van Disney World riskeert een gevangenisstraf voor het filmen van ruim 500 vrouwelijke bezoekers.

Een voormalige medewerker van Disney World in Florida, Jorge Diaz Vega, heeft bekend dat hij meer dan 500 vrouwelijke bezoekers van het pretpark heeft misbruikt door onder hun rokken te filmen. De 26-jarige man werkte in de Star Wars-cadeauwinkel van het park en werd betrapt door een getuige die stond te filmen toen Vega toesloeg bij een 18-jarige vrouw.

Vega is aangeklaagd voor videovoyeurisme, een misdrijf waarop in de VS maximaal vijf jaar gevangenisstraf staat. Hij heeft tijdens verhoren bekend dat hij de video’s als een “guilty pleasure” beschouwde en heeft de beelden op zijn mobieltje aan agenten getoond. Hij is vrijgelaten op een borgtocht van 2500 dollar.

Disney World heeft verklaard dat Vega niet meer werkzaam is in het park. Het is nog niet bekend of zich andere slachtoffers hebben gemeld. De zaak heeft tot grote verontwaardiging geleid en roept vragen op over de veiligheid van bezoekers in pretparken.