© crime-nieuws.nl

Man mag gratis in villa Neede van bejaarde vrouw wonen en rooft tonnen euro’s als bedankje

De rechtbank heeft een gevangenisstraf geëist tegen een man uit Arnhem die gratis inwoonde bij een bejaarde en kwetsbare vrouw en tonnen zou hebben weggesluisd.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. De 53-jarige verdachte huurt al een aantal jaren een andere woning van haar, als hij in 2016 met zijn twee zoons in Neede intrekt bij zijn bejaarde, vermogende huurbazin. Volgens de man hebben de twee een vertrouwelijke band en is dat de reden dat er geen huur betaald zou worden. Maar dat bleek niet alles volgens het OM, want er verdwenen tussen 2015 en 2021 tonnen euro’s van de bankrekening van het slachtoffer.

‘De verdachte heeft zich gedurende jaren grote geldbedragen toegeëigend. Hij heeft het financiële gewin van hem en de zijnen steeds voorop gesteld’, aldus de officier van justitie. Volgens de verdachte, die beschikte over de bankpas van de vrouw, de code daarvan en de gegevens van internetbankieren, deed de vrouw zelf alle overboekingen. De vrouw, die voorheen elk bonnetje, elke acceptgiro en alle facturen precies bijhield, heeft meerdere keren tijdens verhoren verklaard dat ze niets af wist van alle overboekingen.

De familie van de vrouw heeft in 2019 aan de bel getrokken omtrent haar situatie en deed een aantal meldingen. Volgens de klagers zou het persoonlijk en financieel niet goed gaan met hun familielid en zou er mogelijk sprake zijn van controle en isolatie. In april 2021 kwam de politie in actie en is de vrijstaande villa in Neede doorzocht. De vrouw bleek in haar eigen woning slechts een kleine kamer en bijkeuken tot haar beschikking te hebben. De verdachte wordt die dag aangehouden.

Uit verder onderzoek blijkt dat tussen november 2015 en april 2021 ruim 190.000 euro van de bankrekening van de vrouw is overgemaakt naar de verdachte. Ook is er 71.975 euro overgemaakt voor het aflossen van een creditcard, die op naam van de verdachte stond. Daar bovenop werd nog 22.000 euro overgemaakt naar de rekening van de ex-partner van de verdachte, werd voor ruim een ton aan auto’s gekocht en voor bijna 20.000 huurgelden betaald in België.

Volgens de verdachte deed zijn weldoenster deze transacties zelf. De vrouw verklaarde tegenover de politie herhaaldelijk dat zij daar nooit van heeft geweten. Het OM stelt zich op het standpunt dat haar verklaringen als betrouwbaar zijn aan te merken. De officier van justitie heeft een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, geëist tegen de 53-jarige man uit Anrhem.