© crime-nieuws.nl

Man met getrokken wapens aangehouden na melding bedreiging vrouw met vuurwapen

De politie heeft na een melding van een bedreiging met een vuurwapen een aanhouding verricht. Er ontstond een wilde achtervolging tussen Oud Gastel en Halsteren.

Op vrijdagmiddag kwam een bewoonster rond 15.00 uur in haar auto aan bij haar woning in de Koopmansstraat. Het slachtoffer ziet een bekende van haar naar haar toe komen lopen met een wapen. De man zou haar hebben bedreigd waarbij het wapen ook op de vrouw werd gericht. Ze belt de hulpdiensten waarna de man er vandoor gaat in zijn auto.

Agenten zien het voertuig rijden op de Provincialeweg Zuid in Oud Gastel rijden en zij geven hem een stopteken. De man is duidelijk niet van plan daar aan te voldoen en geeft volgens de politie gas bij. Er ontstaat een wilde achtervolging van Oud Gastel tot in Halsteren, waarbij de verdachte (54) binnen de bebouwde kom snelheden bereikt tot 140 km/u, verschillende keren een rood verkeerslicht negeert en over de linker baan tegen het verkeer in rijdt.

Uiteindelijk stopt de verdachte op de Eikenlaan in Halsteren. Omdat er sprake is van een mogelijk vuurwapen wordt hij door de agenten met getrokken pistool uit de auto gehaald. Bij een onderzoek in zijn auto is geen vuurwapen gevonden. De man is aangehouden voor de bedreiging en het in gevaar brengen van het verkeer.