Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Agent in burger trekt vuurwapen voor groep bij café Amsterdam na observatie drugsdeal

De Amsterdamse politie heeft aanhoudingen verricht na een drugsdeal.

Agenten in burger zagen vrijdagavond rond 21.00 uur een vermoedelijke drugsdeal op het Bellamyplein. Nadat de deal rond was grepen de agenten in. Eén ging op de koper en de ander op de verkoper af. De koper, een 41-jarige Brit, wordt staande gehouden en geeft aan dat hij verdovende middelen heeft gekocht. Daarop wordt hij aangehouden. 

De vermoedelijke drugsdealer liep richting een sportcafé aan de Bilderdijkstraat. Daar probeerde de tweede agent hem aan te houden en legitimeerde zich als politie. De verdachte sloeg op de vlucht en rende weg. Tijdens zijn vlucht riep hij om hulp maar werd voor het café gepakt. De man verzet zich niet meer maar verschillende bezoekers van het café lopen naar buiten.

De politieagent voelt zich genoodzaakt de verdachte los te laten en een groep van ongeveer vijftien personen richt zich tot de agent. Omdat de agent zich bedreigd voelt, pakt hij zijn dienstwapen en rent de groep weer het café in. Op dat moment vraagt de politieagent volgens een woordvoerder om assistentie en ziet dat enkele mannen weer het pand uitkomen.

Eén van hen verdwijnt in een portiek, de agent ziet dat hij een vuurwapen heeft en loopt het portiek uit. De agent pakt opnieuw zijn dienstwapen en de gewapende man schrok hiervan en liep het café weer in. Op dat moment arriveren meerdere politieagenten die de bezoekers van het sportcafé naar buiten sommeren. De man, een 33-jarige Amsterdammer, met het wapen wordt gefouilleerd en er is een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

De vermoedelijke drugsdealer, een 26-jarige Amsterdammer, werd kort daarna ook aangehouden. Hij werd gevonden in een binnentuin aan de Bilderdijkkade. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek.