Foto ter illustratie.

Man met openstaande celstraf van 5 jaar aangehouden op Schiphol na geweld in vliegtuig

Op Schiphol is een man met een openstaande gevangenisstraf van 5 jaar aangehouden na geweld op een vliegtuig uit Curaçao.

Bij de marechaussee kwam dinsdagochtend een melding binnen dat een man aan boord van een vliegtuig zeer agressief was naar medepassagiers. Daarnaast zou er een handgemeen zijn ontstaan met een andere passagier en volgde de 58-jarige man uit Haarlem de aanwijzingen van de crew niet op.

Het gedrag van de man was dusdanig ernstig dat de gezagvoerder wilde uitwijken naar een andere luchthaven, omdat het cabinepersoneel lange tijd met het incident bezig was. Uiteindelijk heeft de gezagvoerder besloten om toch door te vliegen naar Nederland en de marechaussee in te schakelen bij aankomst op Schiphol.

Toen het vliegtuig geland was zijn marechaussees aan boord gegaan en hebben de man aangehouden. De luchtvaartmaatschappij heeft aangifte gedaan van het in gevaar brengen van de vliegveiligheid.

Tijdens het onderzoek naar zijn identiteit bleek de man nog een openstaande gevangenisstraf te hebben van 5 jaar in verband met een drugsdelict in België. Hiervoor zal de man het overleveringstraject in gaan. De verdachte zit vast in afwachting van overlevering aan de Belgen.